Kunstmuseum aan zee Collecties van
de Provincie
West-Vlaanderen en
de Stad Oostende

Duo

Duo
Het publiek gaat in dialoog
met de collectie van Mu.ZEE


Elke maand wordt één kunstwerk gepresenteerd, dat gemaakt is door een museumbezoeker. Het kunstwerk gaat een dialoog aan met een kunstwerk uit de collectie van Mu.ZEE: een interpretatie, gesprek, vervolg of antwoord op het geselecteerde kunstwerk uit de collectie. Zo wil Mu.ZEE ontmoetingen creëren. Tussen publiek en collectie en tussen publiek en publiek, over de grenzen van culturen, leeftijden en maatschappelijke achtergronden heen.
Wil je ook deelnemen?
Meer info vind je via www.muzee.be
of vraag er naar aan het onthaal

Selectie voor de maand oktober 2017


Ria Aerts (1964, Hoogstraten – woont in Borgerhout)
gaat een dialoog aan met het werk van Raoul De Keyser
Street_1, 2015


Het licht, de schaduw en de reflectie in het straatbeeld trekken mijn aandacht. Ik licht er details uit en probeer een andere dimensie te creëren. Het leidde tot een conceptuele fotoreeks met fluisterende beelden van muren en straten, waaruit ik Street_1 koos voor het project Duo. De focus ligt op het schrappen van overbodige elementen, waardoor het beeld een andere invulling krijgt en het anders oogt dan wat je in werkelijkheid ziet. Ook het grafische aspect is van belang bij het maken van mijn keuzes: niets teveel, niets te weinig. De beelden ‘zijn’, maar betekenen niets. De toeschouwer kan zijn fantasie de vrije loop laten en dat zorgt voor een gevoel van vrijheid.
Ik voel een onlosmakelijke link met het werk van Raoul De Keyser. Zijn werken focussen meestal op onderwerpen uit de dagelijkse omgeving, maar hij toont ons een soort nieuwe werkelijkheid omdat hij de onderwerpen uit hun context haalt.