Kunstmuseum aan zee Collecties van
de Provincie
West-Vlaanderen en
de Stad Oostende

Duo

Het publiek gaat in dialoog
met de collectie van Mu.ZEE

Elke maand wordt één kunstwerk gepresenteerd, dat gemaakt is door een museumbezoeker. Het kunstwerk gaat een dialoog aan met een kunstwerk uit de collectie van Mu.ZEE: een interpretatie, gesprek, vervolg of antwoord op het geselecteerde kunstwerk uit de collectie. Zo wil Mu.ZEE ontmoetingen creëren. Tussen publiek en collectie en tussen publiek en publiek, over de grenzen van culturen, leeftijden en maatschappelijke achtergronden heen.

Wil je ook deelnemen?
Meer info vind je via deze link  of vraag er naar aan het onthaal

Selectie voor de maand april 2017
Jelmer Delbecque (Brugge, 1990)
gaat een dialoog aan met het werk van Dan Van Severen

Compositie, 2014, gips“Zuiver, sterk, rust, geometrie, dat zijn woorden die bij me opkomen als ik het werk van Dan Van Severen zie. Met weinig lijnen veel vertellen, de chaos ordenen tot iets eenvoudigs. Dit alles heb ik zo goed mogelijk proberen te vertalen in mijn werk.”

Jelmer Delbecque kiest er consequent voor om traditioneel te werken met vormen en technieken in een sobere compositie. Zijn werken bestaan hoofdzakelijk uit sculpturen en assemblages. Met zijn sculpturen zoekt hij naar een rustpunt in de ruimte. Het materiaal laat hij zoveel mogelijk spreken, met aandacht voor architectuur, geometrie én humor.

“Je kunt niet verklaren hoe de dingen ontstaan, waarom ze gebeuren, wanneer iets spreekt. Uit het wachten dat wordt gevoed door verlangen, komen ineens heldere momenten tevoorschijn.”