Kunstmuseum aan zee Collecties van
de Provincie
West-Vlaanderen en
de Stad Oostende

News

DUO. Het publiek gaat in dialoog met de collectie van Mu.ZEE

Elke maand wordt één kunstwerk gepresenteerd, dat gemaakt is door een museumbezoeker. Het kunstwerk gaat een dialoog aan met een kunstwerk uit de collectie van Mu.ZEE: een interpretatie, gesprek, vervolg of antwoord op het geselecteerde kunstwerk uit de collectie. Zo wil Mu.ZEE ontmoetingen creëren. Tussen publiek en collectie en tussen publiek en publiek, over de grenzen van culturen, leeftijden en maatschappelijke achtergronden heen.

Wil je ook deelnemen?
Meer info vind je hier (pdf) of vraag er naar aan het onthaal in Mu.ZEE.

 

Selectie voor de maand februari 2016 :

Philippe Badert (1962, Oostende)
gaat een dialoog aan met het werk van Léon Spilliaert


(c) 
Philippe Badert


"Ik probeer de sfeer van verlatenheid en eenzaamheid uit te beelden die zo eigen is aan het werk van Léon Spilliaert. Net als Spilliaert hou ik er van om alledaagse plaatsen en voorwerpen te schilderen. Spilliaert is een absolute meester in het weergeven van diepgang in die gewone onderwerpen. Hij laat ons even stilstaan bij wat ‘gewoon’ is, hij laat ons even wegdromen in onze eigen eenzaamheid.

De kunstenaar leed aan slapeloosheid. ’s Nachts doolde hij rond in de stad, over de dijk of in zijn eigen huis. Hij schilderde het leven bij duisternis.

Ik besteed ook graag aandacht aan licht en duisternis. Mijn keuze gaat naar plaatsen en voorwerpen waar het licht en het tegenlicht op een bijzondere manier aanwezig zijn. Ik beleef ontzettend veel plezier aan het schilderen – plezier én frustratie."Overview news >>