Kunstmuseum aan zee Collecties van
de Provincie
West-Vlaanderen en
de Stad Oostende

News

VLUCHT ZONDER EINDE. HOMMAGE AAN JOSEPH ROTH

VLUCHT ZONDER EINDE. HOMMAGE AAN JOSEPH ROTH
Tom Lanoye, Geert Mak, Arnon Grunberg, Elsie de Brauw, Gene Bervoets, e.a.

Geert Mak, Stefan Hertmans, Arnon Grunberg, Tom Lanoye, Els Snick, Pierre Bokma, Elsie de Brauw, Gene Bervoets, Ans van den Eede en Seppe Decubber brengen een ode aan Joseph Roth. Joseph Roth (1894-1939) was journalist en schrijver van onder meer Radetzkymars en Job en van talrijke krantenreportages. Het belang en de schoonheid van zijn teksten staan vijfenzeventig jaar na zijn dood nog pal overeind. Deze middag is een literaire manifestatie rond het werk van een de belangrijkste Europese auteurs, die in de jaren dertig vele maanden in Oostende heeft verbleven. Johan Simons regisseert een keuze uit Roths teksten die gebracht worden door Vlaamse en Nederlandse auteurs en muzikanten van de Münchner Kammerspiele. De dramaturgie is in handen van Koen Tachelet en Els Snick.


CREDITS
In samenwerking met Uitgeverij Bas Lubberhuizen, Uitgeverij Atlas en Kunstvaarders vzw (TAZ, Vrijstaat 0., De Grote Post, Mu.ZEE). Met dank aan het Goethe Institut Brussel. 

Waar  > cc De Grote Post, H. Serruyslaan 18A, 8400 Oostende
Wanneer  > Op zondag 1 juni om 15u
Tickets > 13 euro (excl. 1 euro handelingskost) / via UiTloket Oostende, H. Serruyslaan 18A / 059 33 90 00Overview news >>